Azi­a­ti­sche gar­na­leno­me­let met wor­tel-se­sam­sa­la­de

Weinig tijd en zin in een lichte maaltijd? Gevonden! Perfect voor als je nog gaat sporten.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Weinig tijd en zin in een lichte maaltijd? Gevonden! Perfect voor als je nog gaat sporten. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout. Verhit een vijfde van de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit eenzelfde hoeveelheid olie in dezelfde pan en bak van de rest van het eimengsel nog een omelet.
  2. Verhit ondertussen een vijfde van de olie in een wok en bak de roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de wok. Doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de sojasaus met de rest van de olie tot een dressing. Meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui.
  3. Halveer de omeletten. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui. Serveer de wortelsalade erbij. Lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst.

variatietip:

Dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Houd je van koriander? Snijd dan 15 g koriander grof. Meng de ene helft door de dressing en gebruik de andere helft om het gerecht te garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche gar­na­leno­me­let met wor­tel-se­sam­sa­la­de

1
1
  • 6 eieren
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 el sesamolie

Klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout. Verhit de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door.

2
2

Doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3
3
  • 1 el sesamolie

Verhit de olie in dezelfde pan en bak van de rest van het eimengsel nog een omelet.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 400 g roerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 200 g wokgarnalen met knoflook

Neem uit de wok. Doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 min. op hoog vuur.

6
6
  • 2 el bosuitjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de sojasaus en rest van de olie tot een dressing.

7
7
  • 300 g rauwkost peen julienne
  • 1 el sesamzaad

Meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui.

8
8

Halveer de omeletten. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui.

9
9

Serveer de wortelsalade erbij. Lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst.

variatietip:

Dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Houd je van koriander? Snijd dan 15 g koriander grof. Meng de ene helft door de dressing en gebruik de andere helft om het gerecht te garneren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.