Kool­wrap met to­nijn, ap­pel en wor­tel

Makkelijk te maken, lekker licht én ze staan prachtig op tafel: lunchpakketjes om mee te pronken.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Makkelijk te maken, lekker licht én ze staan prachtig op tafel: lunchpakketjes om mee te pronken. 16 stuks
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de ongeschilde appel. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de appel en bosui met de uitgelekte tonijn, mozzarellabolletjes en 3 el van de mozzarella-olie. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en halveer de bladeren. Verdeel de tonijnvulling en wortel over de halve bladeren. Rol op en rol ze vervolgens in een stuk bakpapier. Knoop vast met het bindtouw.

Tip:

Lunch buiten de deur? De koolwraps kun je ‘s morgens thuis maken en meenemen in een afgesloten trommeltje.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Koolwrap met tonijn, appel en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­wrap met to­nijn, ap­pel en wor­tel

1
1
  • 1 friszoete en stevige appel
  • 1 bosuitje

Rasp de ongeschilde appel. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

2
2
  • 1 blik tonijnstukken in olijfolie
  • 90 g mini-mozzarellabolletjes

Laat de tonijn uitlekken. Meng de appel en bosui met de uitgelekte tonijn, mozzarella en 3 el van de mozzarella-olie. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 8 Chinese-koolbladeren
  • 150 g rauwkost peen julienne

Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en halveer de bladeren. Verdeel de tonijnvulling en wortel over de halve bladeren.

4
4

Rol op en rol ze vervolgens in een stuk bakpapier. Knoop vast met het bindtouw.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.