Se­sam­noe­dels met so­ja­g­ar­na­len

Eters op een doordeweekse dag? Verwen ze met deze Aziatische klassieker: snel, slank én superlekker.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Eters op een doordeweekse dag? Verwen ze met deze Aziatische klassieker: snel, slank én superlekker. 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad.
  2. Snijd ondertussen de koolrabi en appel in parten en snijd met de keukenmachine in flinterdunne repen (julienne). Meng alles met de peen julienne. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de arachideolie in een grote hapjespan en bak de knoflookgarnalen 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de mie en sojasaus toe. Schep om en warm nog 3 min door. Zet het vuur uit.
  4. Snijd de munt in dunne reepjes en schep met de sesamzaadjes door de noedels. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de salade.

bereidingstip:

Je kunt de koolrabi en appel ook met de hand in dunne repen snijden. Het recept is dan niet meer in 15 minuten te bereiden.

combinatietip:

Houd je van pittig? Doe er dan een in ringen gesneden rode peper door.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.255 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Sesamnoedels met sojagarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­sam­noe­dels met so­ja­g­ar­na­len

1
1
  • 300 g mienestjes
  • 3 el sesamzaad

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 friszoete appel
  • 1 koolrabi

Snijd ondertussen de koolrabi en appel in parten en snijd met de keukenmachine in flinterdunne repen (julienne).

3
3
  • 150 g peen julienne

Meng alles met de peen julienne. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 200 g wokgarnalen met knoflook

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en bak de knoflookgarnalen 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 4 el sojasaus

Zet het vuur laag en voeg de mie en sojasaus toe. Schep om en warm nog 3 min door. Zet het vuur uit.

6
6
  • 15 g munt

Snijd de munt in dunne reepjes en schep met de sesamzaadjes door de noedels. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de salade.

bereidingstip:

Je kunt de koolrabi en appel ook met de hand in dunne repen snijden. Het recept is dan niet meer in 15 minuten te bereiden.

combinatietip:

Houd je van pittig? Doe er dan een in ringen gesneden rode peper door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.