Maal­tijd­sa­la­de met bief­stuk­punt­jes

Frisse, goedgevulde salade die lekker snel op tafel staat.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Frisse, goedgevulde salade die lekker snel op tafel staat. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de koolrabi's en snijd ze in plakken en vervolgens in reepjes van l cm breed.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bielstukpuntjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smook met peper en zout.
  4. Rasp ondertussen de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Schil en rasp de gember. Klop 3 el limoensap, het rasp van de limoen en gember met de honing en de rest van de olie tot een dressing.
  5. Schep de quinoa, koolrabi, peen, ijsbergsla en dressing door elkaar. Garneer met de biefstukpuntjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Maaltijdsalade met biefstukpuntjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met bief­stuk­punt­jes

1
1
  • 200 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 stuks koolrabi's

Schil ondertussen de koolrabi's en snijd ze in plakken en vervolgens in reepjes van 1 cm breed.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 stuks limoenen
  • 3 cm verse gember

Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Schil en rasp de gember.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 2 el acaciahoning
  • 2 el arachideolie

Klop 3 el limoensap, het rasp van de limoen en gember met de honing en olie tot een dressing.

6
6
  • 150 g peen julienne
  • 200 g gesneden ijsbergsla

Schep de quinoa, koolrabi, peen, ijsbergsla en dressing door elkaar. Garneer met de biefstukpuntjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.