Spi­cy se­sam­noe­dels

Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen.

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen. 4 personen
3 120

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte. Pers de limoen uit. Schil de gember. Maal de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee met de staafmixer of keukenmachine tot een saus.
  2. Schil de peen en snijd in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door.
  4. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over de kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de saus.

kookstaptip:

Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper dan niet.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy sesamnoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy se­sam­noe­dels

1
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gember

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Pers de limoen uit. Schil de gember.

Tip: Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper dan niet.

2
  • 2 el pindakaas
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml sterke zwarte thee

Maal de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee met de staafmixer of keukenmachine tot een saus.

3
  • 300 g winterpeen
  • 300 g gerookte kipfilet
  • 200 g sugarsnaps

Schil de peen en snijd in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte.

4
  • 300 g mienestjes

Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af.

5
  • 2 el sesamolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door.

6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over de kommen en bestrooi met de bosui.

7

Serveer met de rest van de saus. Lekker!

kookstaptip:

Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper dan niet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.