Plat­brood en avo­ca­do­pu­ree met ta­hin en olij­ven

Supersimpel, supersnel op tafel en superlekker!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Supersimpel, supersnel op tafel en superlekker! 4 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom. Voeg een flinke snuf peper en eventueel zout toe. Knijp het sap van de citroen en clementines erboven uit. Voeg de tahin toe en prak alles tot een halfgrof mengsel.
  2. Snijd de olijven grof en doe in de kom. Snijd of rasp de knoflook fijn en voeg toe. Meng alles luchtig. Verhit de platbroden in een droge koekenpan of boven een gasvlam, keer ze met een tang tot ze wat bruine plekken vertonen. Snijd de platbroden in vieren en schep er de avocadopuree op. Bestrooi met wat chilivlokken, geroosterd komijnzaad en wat zachte kruiden.

combinatietip:

Lekker met wat feta.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 67 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Platbrood en avocadopuree met tahin en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plat­brood en avo­ca­do­pu­ree met ta­hin en olij­ven

1
1
  • 4 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 clementines

Voeg een flinke snuf peper en eventueel zout toe. Knijp het sap van de citroen en clementines erboven uit.

3
3
  • 4 el tahin

Voeg de tahin toe en prak alles tot een halfgrof mengsel.

4
4
  • 200 g kalamata olijven
  • 1 teen knoflook

Snijd de olijven grof en doe in de kom. Snijd of rasp de knoflook fijn en voeg toe. Meng alles luchtig.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 8 platbroden

Verhit de platbroden in een droge koekenpan of boven een gasvlam, keer ze met een tang tot ze wat bruine plekken vertonen.

6
6

Snijd de platbroden in vieren en schep er de avocadopuree op.

7
7
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 snufje geroosterd komijnzaad
  • 1 snufje verse groene kruiden

Bestrooi met wat chilivlokken, geroosterd komijnzaad en wat zachte kruiden.

combinatietip:

Lekker met wat feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.