Olij­ven­brood met truf­fel­olie en par­me­zaan

Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in. 8 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met het citroenrasp en de helft van de kaas in een kom. Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de olijven en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.

bewaartip:

Je kunt het brood 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken van het brood. Laat het helemaal afkoelen en bewaar in een schone theedoek. Verwarm het brood voor het serveren 5 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C en bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Olij­ven­brood met truf­fel­olie en par­me­zaan

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 citroen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g kalamata olijven

Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes.

3
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Bulgaarse yoghurt
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl bakpoeder

Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met het citroenrasp en de helft van de kaas in een kom.

4
  • 2 g zelfrijzend bakmeel

Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend deeg.

Tip: Bestuif eventueel met meer bakmeel als het deeg aan je handen blijft plakken.

5

Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik.

6

Leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de olijven en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

7
  • ½ tl zeezout
  • 1 el olijfolie truffelaroma

Bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie. Lekker!

bewaartip:

Je kunt het brood 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken van het brood. Laat het helemaal afkoelen en bewaar in een schone theedoek. Verwarm het brood voor het serveren 5 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C en bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.