Far­f­al­le met to­nijn­saus

Eters op een doordeweekse dag? Deze snelle pasta kun je ze prima voorzetten.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eters op een doordeweekse dag? Deze snelle pasta kun je ze prima voorzetten. 2 personen
3 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaad lijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. laat 1 min. staan en giet af.
  3. Halveer de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op. Doe de tonijn, Hüttenkäse, opgevangen olie, 2 el citroensap, 2 el water in een hoge beker en pureer met de staalmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de Hüttenkäse-tonijnsaus met de pasta en snijbonen. Schep voorzichtig de paprika, ui en de helft van de tomaatjes erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de tomaatjes en serveer met de citroenparten.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Farfalle met tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met to­nijn­saus

1
1
  • 150 g farfalle
  • 200 g gesneden snijbonen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 groene paprika

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaad lijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 kleine rode ui

Snijd de rode ui in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.

4
4
  • 1 citroen
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie

Halveer de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 200 g hüttenkäse
  • 2 el water

Pureer de tonijn, Hüttenkäse, opgevangen olie, 2 el citroensap en het water met de staalmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

6
6

Meng de Hüttenkäse-tonijnsaus met de pasta en snijbonen.

7
7
  • 73¾ g semi-zongedroogde tomaten

Schep voorzichtig de paprika, ui en tomaatjes erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 73¾ g semi-zongedroogde tomaten

Garneer met de tomaatjes en serveer met de citroenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.