Ba­gel met to­nijn en kaas

Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Leg 10 min. in een kom met water, zodat de smaak minder scherp wordt. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met 2/3 van de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn. Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft. Leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 3 min.
  3. Meng ondertussen de sla, venkel, tomaten, olie en de rest van de mayonaise in een kom. Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop. Serveer de rest van de salade erbij.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 918 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bagel met tonijn en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­gel met to­nijn en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 rode uien

Snijd de ui in dunne ringen. Leg 10 min. in een kom met water, zodat de smaak minder scherp wordt.

3
3
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 2 el mayonaise

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 bagels
  • 50 g cheddar

Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn.

5
5

Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft. Leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 3 min.

6
6
  • 300 g gemengde sla
  • 1 venkelknol
  • 150 g semi-zongedroogde tomaten
  • 1 el mayonaise
  • 4 el olijfolie citroen

Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakken. Meng de sla, venkel, tomaten, olie en de mayonaise in een kom.

7
7

Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop. Serveer de rest van de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.