Far­f­al­le met ri­vier­kreef­tjes en gre­mo­la­ta

Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijke pasta met een fris-kruidig accent. 4 personen
3 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata). Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.
  3. Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met ri­vier­kreef­tjes en gre­mo­la­ta

1
1
  • 300 g farfalle
  • 400 g gesneden snijbonen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.

2
2
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata).

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 1 ui
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 el arrabbiata pesto

Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 250 g tuinerwten

Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 200 g rivierkreeftjes

Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.