Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

De krachtige topping – heerlijk bij vis – maak je makkelijk zelf.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De krachtige topping – heerlijk bij vis – maak je makkelijk zelf. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ansjovis uitlekken en laat 5 min. weken in de melk. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan en leg op een bord. Laat de ansjovis uitlekken. Verhit in dezelfde hapjespan 2 el olie en fruit de ansjovis en ¾ van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng deze saus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout in 10 min. gaar. Giet af.
  4. Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie, de rest van de knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Neem de tomatensaus van het vuur en schep de pasta en de olijven erdoor. Verdeel over de borden en verdeel de courgette erover. Garneer met de gremolata.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Montepulciano.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Mediterrane penne met ansjovis, courgette en gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

1
1
  • 1 blik ansjovisfilets in olijfolie
  • 4 el (houdbare) melk

Laat de ansjovis uitlekken en laat 5 min. weken in de melk.

2
2
  • 2 courgettes
  • 4 tenen knoflook

Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan en leg op een bord. Laat de ansjovis uitlekken.

4
4
  • 2 el (olijf)olie

Verhit in dezelfde hapjespan de olie en fruit de ansjovis en ¾ van de knoflook 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 800 ml gepelde tomaten

Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng deze saus op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g penne

Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout in 10 min. gaar. Giet af.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie heel fijn.

8
8
  • 1 citroen
  • 2 el (olijf)olie

Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie, de rest van de knoflook en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 240 g kalamata olijven

Neem de tomatensaus van het vuur en schep de pasta en de olijven erdoor. Verdeel over de borden en verdeel de courgette erover. Garneer met de gremolata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.