Wok­scho­tel met ver­se-kaas­blok­jes

Supersnel gerecht met Midden-Oosterse invloeden: een topper voor doordeweeks.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Supersnel gerecht met Midden-Oosterse invloeden: een topper voor doordeweeks. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 4 el van de olie op.
  2. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en bak de soepballetjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en roerbak in 6 min. beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de olijven uitlekken.
  4. Schep voorzichtig het groentemengsel, de selderij, olijven en kaasblokjes door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de hummus.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan harissa (pittige kruidenpasta) toe aan de hummus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.705 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2016

Wokschotel met verse-kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­scho­tel met ver­se-kaas­blok­jes

1
1
  • 275 g Apetina verse-kaasblokjes

Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 4 el van de olie op.

2
2
  • 290 g rundersoepballetjes
  • 800 g Marokkaanse wokgroente

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en bak de soepballetjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en roerbak in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 40 g selderij
  • 240 g groene olijven zonder pit

Snijd ondertussen de selderij fijn en laat de olijven uitlekken.

4
4
  • 200 g hummus

Schep het groentemengsel, de selderij, olijven en kaasblokjes door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de hummus.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan harissa (pittige kruidenpasta) toe aan de hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.