Pan­gasi­us­fi­let ge­stoofd in groen­ten met groe­ne olij­ven

Maak van een dagje vis een mediterraan feestje met Marokkaanse groenten.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Maak van een dagje vis een mediterraan feestje met Marokkaanse groenten. 4 personen
4 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen de paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan, voeg de paprika en wokgroente toe en bak al omscheppend 5 min. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de pesto en het hete water toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Snijd de vis in stukjes van 2 cm en voeg toe. Laat 3 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Meng het citroenrasp en 1 el -sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de sla.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de vis-groentestoof erop. Verdeel de veldsla en citroenpartjes over de borden.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Pangasiusfilet gestoofd in groenten met groene olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­gasi­us­fi­let ge­stoofd in groen­ten met groe­ne olij­ven

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 rode paprika's

Was ondertussen de paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 400 g Marokkaanse wokgroente

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de paprika en wokgroente toe en bak al omscheppend 5 min.

4
4
  • 240 g groene olijven zonder pit
  • 3 el pesto arrabbiata
  • 200 ml heet water

Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de pesto en het hete water toe. Breng op hoog vuur aan de kook.

5
5
  • 350 g pangasiusfilets

Snijd de vis in stukjes van 2 cm en voeg toe. Laat 3 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 2 el arachideolie

Meng het citroenrasp en 1 el -sap met de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de sla.

8
8
  • 75 g veldsla

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de vis-groentestoof erop. Verdeel de veldsla en citroenpartjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.