Pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas­blok­jes

Voorgerecht zonder vlees en vis. Lekker kruidig door de dressing en olijven.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Voorgerecht zonder vlees en vis. Lekker kruidig door de dressing en olijven. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika's in ringen en de ui in dunne ringen. Kook de paprikaringen in een pan met ruim water met zout ca. 1 min. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en knip de peterselie erboven fijn. Voeg de olie, oregano, peper en eventueel zout toe. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing.
  2. Schep de paprika, ui en olijven voorzichtig om met de dressing en laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Verdeel de salade over 4 bordel en verkruimel de kaasblokjes erover. Bestrooi met peper en serveer met knapperige broodjes.

bereidingstip:

Deze salade is ook lekker als lunchgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paprikasalade met witte kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas­blok­jes

1
1
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui

Snijd de paprika's in ringen en de ui in dunne ringen. Kook de paprikaringen in een pan met ruim water met zout ca. 1 min.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie

Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en knip de peterselie erboven fijn.

3
3
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 teen knoflook

Voeg de olie, oregano, peper en eventueel zout toe aan het citroensap. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing.

4
4

Schep de paprika, ui en olijven voorzichtig om met de dressing en laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

5
5
  • 150 g witte kaasblokjes

Verdeel de salade over 4 bordel en verkruimel de kaasblokjes erover. Bestrooi met peper en serveer met knapperige broodjes.

bereidingstip:

Deze salade is ook lekker als lunchgerecht voor 2 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.