Tuin­krui­den­soep

Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is...

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is... 6 personen
4 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie en selderij fijn. Voeg de bleekselderij en soepballetjes toe aan de bouillon en kook 6 min. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tuinerwten en dragon toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog 1 min. Voeg de selderij toe en zet het vuur uit.
  2. Meng ondertussen de olie met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in sneetjes. Serveer de kruidenolie en het brood bij de soep.

variatietip:

Je kunt de gedroogde dragon vervangen door fijngesneden verse dragon (reken per 2 tl gedroogde dragon een ½ bakje à 15 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.565 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tuinkruidensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuin­krui­den­soep

1
1
  • 2 liter water
  • 3 runderbouillontabletten
  • 5 stengels bleekselderij
  • 10 g peterselie
  • 20 g selderij

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie en selderij fijn.

2
2
  • 290 g soepballetjes
  • 200 g sugarsnaps

Voeg de bleekselderij en soepballetjes toe aan de bouillon en kook 6 min. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g tuinerwten
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg de tuinerwten en dragon toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog 1 min. Voeg de selderij toe en zet het vuur uit.

4
4
  • 4 el extra vierge olijfolie

Meng ondertussen de olie met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd het stokbrood in sneetjes. Serveer de kruidenolie en het brood bij de soep.

variatietip:

Je kunt de gedroogde dragon vervangen door fijngesneden verse dragon (reken per 2 tl gedroogde dragon een ½ bakje à 15 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.