Erw­ten­hum­mus met krui­den en li­moen

Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen! 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met in de lengte gesneden stengels bleekselderij en winterpeen of bospeen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Erwtenhummus met kruiden en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­hum­mus met krui­den en li­moen

1
1
  • 300 g tuinerwten

Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan.

2
2
  • 8 g verse dragon
  • 1 citroen

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

3
3
  • 150 g kikkererwten

Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie

Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

5
5

Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met in de lengte gesneden stengels bleekselderij en winterpeen of bospeen.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.