Maal­tijd­sa­la­de met spek, ha­ri­cots verts en ge­bak­ken bo­nen

Geef je salade extra bite met kleine rode kidneybonen.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef je salade extra bite met kleine rode kidneybonen. 2 personen
3 43

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend koud water, pel en halveer.
  2. Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de boontjes in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan, maar laat het vet zitten. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak de bonen met de knoflook, tijm, peper en eventueel zout in het achtergebleven spekvet 5 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig om.
  5. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de haricots verts, tomaten en sla op de grote platte schaal en verdeel de bonen erover. Besprenkel met de caesardressing, verkruimel het spek erboven, leg de eihelften erop en garneer met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met spek, haricots verts en gebakken bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met spek, ha­ri­cots verts en ge­bak­ken bo­nen

1
1
  • 2 eieren

Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend koud water, pel en halveer.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 150 g haricots verts

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de boontjes in 4 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3

Giet af in een vergiet, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 4 plakken ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege.

5
5

Neem uit de pan, maar laat het vet zitten. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kidneybonen

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 1 tl gedroogde tijm

Bak de bonen met de knoflook, tijm, peper en eventueel zout in het achtergebleven spekvet 5 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig om.

8
8
  • 2 romatomaten
  • 200 g romainesla

Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de haricots verts, tomaten en sla op de grote platte schaal en verdeel de bonen erover.

9
9
  • 50 g caesardressing
  • ½ bakje tuinkers

Besprenkel met de caesardressing, verkruimel het spek erboven, leg de eihelften erop en garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.