Truf­felg­noc­chi met ha­ri­cots verts, ei en fri­can­deau

De truffel maakt dit heerlijke gnocchirecept helemaal af.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De truffel maakt dit heerlijke gnocchirecept helemaal af. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat het water in de pan. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook 4 min. in de pan met het water van de eieren. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de gnocchi, dragon, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knofook fijn. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de haricots verts, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Meng de tapenade door de haricots verts en verdeel over 4 borden. Schep de gnocchi erop en verdeel de fricandeau erover. Leg de eieren erop en snijd deze in, zodat het eigeel eruit loopt. Bestrooi met peper.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Truf­felg­noc­chi met ha­ri­cots verts, ei en fri­can­deau

1
1
  • 4 eieren

Breng een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht.

2
2

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat het water in de pan. Spoel af onder koud stromend water en pel ze.

3
3
  • 350 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook 4 min. in de pan met het water van de eieren. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 25 g boter
  • 500 g gnocchi
  • 1 el gedroogde dragon

Verhit de boter in een koekenpan en bak de gnocchi, dragon, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knofook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Voeg de haricots verts, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 40 g truffel-paddenstoelentapenade
  • 100 g fricandeau

Meng de tapenade door de haricots verts en verdeel over 4 borden. Schep de gnocchi erop en verdeel de fricandeau erover.

8
8

Leg de eieren erop en snijd deze in, zodat het eigeel eruit loopt. Bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.