Ka­bel­jauw­haas met ha­ri­cots verts

Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten. 4 personen
4 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee. Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.
  2. Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, de rest van de olie en peper en eventueel zout. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
  3. Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauwhaas met haricots verts

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­haas met ha­ri­cots verts

1
1
  • 800 g Spaanse reuzenbonen
  • 300 g haricots verts

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 ui

Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 90 g Taggia olijven
  • 250 ml visfond
  • 2 el olijfolie

Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, olie en peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 kabeljauwhaasje op huid

Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

6
6
  • 95 g pistachenoten
  • 1 teen knoflook

Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum.

7
7

Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.