Me­di­ter­raan pan­ne­tje met cho­ri­zo

Met het pittige van de worst, het kruidige van de pasta en het frisse van citroen. Smaakbommetje!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met het pittige van de worst, het kruidige van de pasta en het frisse van citroen. Smaakbommetje! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook en de flavour pot toe aan de chorizo en fruit 1 min. mee. Voeg de wokgroente toe en bak nog 4 min. op hoog vuur.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Voeg de witte bonen in tomatensaus en het citroenrasp toe aan de groenten en verwarm 3 min. Bestrooi met de peterselie en garneer met de citroenpartjes.

combinatietip:

Lekker met witte kaas.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.726 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Mediterraan pannetje met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­raan pan­ne­tje met cho­ri­zo

1
1
  • 1 chorizo

Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 1 Flavour Pot gemengde kruiden

Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook en de flavour pot toe aan de chorizo en fruit 1 min. mee.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 800 g Marokkaanse wokgroente

Voeg de wokgroente toe en bak nog 4 min. op hoog vuur.

4
4
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.

5
5
  • 740 g witte bonen in tomatensaus

Voeg de witte bonen in tomatensaus en het citroenrasp toe aan de groenten en verwarm 3 min.

6
6

Bestrooi met de peterselie en garneer met de citroenpartjes.

combinatietip:

Lekker met witte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.