Zalm­pak­ket­jes met broc­co­li­stamp

De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd twee derde van de dille fijn en meng met de olie en de flavour pot. Bestrijk de zalm rondom met het mengsel. Leg elk stuk zalm op een vel aluminiumfolie en vouw als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg op een rooster en bak ca. 12 min. in de oven.
  2. Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in water met zout. Giet af (maar vang een kopje kookvocht op) en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
  3. Meng de puree met de broccoli en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Verdeel de stamp over diepe borden en leg de zalm erop. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de dille.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 932 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Zalmpakketjes met broccolistamp

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­jes met broc­co­li­stamp

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 10 g dille
  • 2 el arachideolie
  • 1 Flavour Pot 3 pepers
  • 4 zalmfilets op de huid

Snijd de dille fijn en meng met de olie en de flavour pot. Bestrijk de zalm rondom met het mengsel.

3
3

Leg elk stuk zalm op een vel aluminiumfolie en vouw als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg op een rooster en bak ca. 12 min. in de oven.

4
4
  • 600 g broccoliroosjes

Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in water met zout. Giet af (maar vang een kopje kookvocht op) en laat uitlekken.

5
5
  • 900 g aardappelpuree

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7

Meng de puree met de broccoli en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht toe als de puree te droog is.

8
8
  • 5 g dille

Verdeel de stamp over diepe borden en leg de zalm erop. Bestrooi met de hazelnoten en de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.