Pit­ti­ge olijf­olie

Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.

  • bijgerecht
  • 1 stuk
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken. 1 stuks
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.
  2. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.

combinatietip:

Lekker om je vlees of pizza pittiger te maken (zowel koud als warm).

bewaartip:

Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid

Pittige olijfolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge olijf­olie

1
1
  • 500 ml extra vierge olijfolie

Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan.

2
2
  • 1 stuk rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.

3
3
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken

Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe.

4
4

Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.

combinatietip:

Lekker om je vlees of pizza pittiger te maken (zowel koud als warm).

bewaartip:

Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.