Pit­ti­ge pom­poen­dip

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bevroren pompoenblokjes in een schaal en zet 5 min. in de magnetron op 800 watt. Laat uitlekken in een zeef.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd de gember fijn. Voeg de knoflook en gember toe aan de ui en fruit nog 2 min. Voeg het kerriepoeder toe en fruit nog 1 min. Schep de pompoen erbij en fruit nog 2 min. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en houd er een paar achter voor garnering.
  3. Doe het pompoenmengsel in een hoge kom of de beker van de staafmixer. Pureer alles en voeg 3 el olie, de rode peper en het citroensap toe. Meng nog even met de staafmixer. Breng op smaak met zout, laat afkoelen en garneer met de achtergehouden ringetjes rode peper. Lekker met geroosterd brood of gegrild vlees van de barbecue.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.