Me­rin­gu­e­ro­zen

Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 2 uur oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee. 12 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • penseel
  • spuitzak met kartelmondje
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het eiwit in een brandschone, vetvrije kom. Klop met vetvrije gardes in 5 min. stijf. Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Wacht steeds 30 sec. voor je een nieuwe lepel toevoegt. Voeg, als alle suiker door het eiwit is geklopt, de azijn toe en klop nog 2 min. op de hoogste stand. Er is nu glanzend, stijf eiwit ontstaan.
  2. Verwarm de oven voor op 90 °C.
  3. Strijk met de penseel strepen kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep het eiwit in de spuitzak. Spuit met een ronddraaiende beweging van binnen naar buiten meringueroosjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de meringueroosjes ca. 2 uur in de oven. Wissel de bakplaten na een uur van positie. Laat de roosjes 30 min. afkoelen.

serveertip:

De roosjes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: als koekje: bestrijk de onderkant van de helft van de roosjes met jam en duw er een ander roosje met de onderkant tegenaan, als decoratie op een cupcake of bij je zoete dessert nagerecht met een bolletje ijs.

video

Al­ler­han­de lo­ves me­rin­gu­e­ro­zen

Allerhande loves - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 1 g
Tags

Meringuerozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­rin­gu­e­ro­zen

1
1
  • 150 g eiwitten

Doe het eiwit in een brandschone, vetvrije kom. Klop met vetvrije gardes in 5 min. stijf.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

2
2
  • 150 g fijne kristalsuiker

Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Wacht steeds 30 sec. voor je een nieuwe lepel toevoegt.

3
3
  • 1 tl frambozenazijn

Voeg, als alle suiker door het eiwit is geklopt, de azijn toe en klop nog 2 min. op de hoogste stand. Er is nu glanzend, stijf eiwit ontstaan.

4
4

Verwarm de oven voor op 90 °C.

5
5
  • 1 tl rode kleurstof

Strijk met de penseel strepen kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep het eiwit in de spuitzak.

6
6

Spuit met een ronddraaiende beweging van binnen naar buiten meringueroosjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

7
7

Bak de meringueroosjes ca. 2 uur in de oven. Wissel de bakplaten na een uur van positie. Laat de roosjes 30 min. afkoelen.

serveertip:

De roosjes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: als koekje: bestrijk de onderkant van de helft van de roosjes met jam en duw er een ander roosje met de onderkant tegenaan, als decoratie op een cupcake of bij je zoete dessert nagerecht met een bolletje ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.