Si­naas­ap­pel­taart met ei­wit­schuim

Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner. 8 stuks
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (ø 20 cm )

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.
  2. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
  3. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
  4. Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
  5. Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Sinaasappeltaart met eiwitschuim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel­taart met ei­wit­schuim

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g digestive koekjes
  • 120 g boter
  • 2 tl 5 spices

Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spices erdoor.

3
3

Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm.

4
4

Bak de koekbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.

5
5
  • 3 sinaasappels

Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 495 ml coconut cream

Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen.

7
7
  • 3 eieren

Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.

8
8

Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.

9
9
  • 200 ml eiwitten
  • 150 g basterdsuiker

Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en laat in 3 min. onder de grill goudbruin kleuren.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

10
10

Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.