Aard­bei­en­taar­tjes met mas­car­po­ne

Het ultieme zomertaartje: met een zoete bodem en romige vulling van mascarpone gemengd met aardbeien-rabarberjam.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 12 min. oventijd
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Het ultieme zomertaartje: met een zoete bodem en romige vulling van mascarpone gemengd met aardbeien-rabarberjam. 4 personen
2 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de boter en kristalsuiker in een kom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg daarna al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe. Voeg pas een volgende eidooier toe als de vorige helemaal is opgenomen.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Voeg het citroenrasp toe aan het botermengsel en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Vet de springvormpjes in. Verdeel het beslag over de springvormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak de bodems in ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  3. Doe de mascarpone in een kom en meng de jam en 3 el citroensap erdoor. Verdeel de mascarpone over de taartjes. Gebruik daar eventueel een spuitzak voor. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd in stukjes en zet de aardbeien met de punten naar boven op de taartjes. Bestrooi met de poedersuiker en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de taartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de mascarponevulling en aardbeien afgedekt in de koelkast. De taartbodems bewaar je het best buiten de koelkast in een afsluitbare doos of trommel.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 33 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientaartjes met mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­taar­tjes met mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 eieren

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 125 g boter
  • 125 g fijne kristalsuiker

Doe de boter en kristalsuiker in een kom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtig mengsel.

4
4

Voeg daarna al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe. Voeg pas een volgende eidooier toe als de vorige helemaal is opgenomen.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 150 g bloem
  • 3 tl bakpoeder

Voeg het citroenrasp toe aan het botermengsel en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Meng met een spatel voorzichtig door elkaar.

7
7
  • 2 g boter

Vet de springvormpjes in. Verdeel het beslag over de springvormpjes en strijk de bovenkant glad.

8
8

Bak de bodems in ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

9
9
  • 250 g mascarpone
  • 3 el aardbeien-rabarberjam

Doe de mascarpone in een kom en meng de jam en 3 el citroensap erdoor.

10
10

Verdeel de mascarpone over de taartjes. Gebruik daar eventueel een spuitzak voor.

11
11
  • 400 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en zet de aardbeien met de punten naar boven op de taartjes.

12
12
  • 1 el poedersuiker

Bestrooi met de poedersuiker en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de taartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de mascarponevulling en aardbeien afgedekt in de koelkast. De taartbodems bewaar je het best buiten de koelkast in een afsluitbare doos of trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.