Sand­wich­koek­jes met jam

Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!

  • gebak
  • 25 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 u. 5 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker! 25 stuks
4 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • vierkante uitsteekvorm
  • uitsteekvormen (5 x 5 cm en kleinere ster-, bloem- en/of hartjesvorm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.
  4. Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
  5. Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.

bereidingstip:

Als je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.

video

Koek­doos­je vou­wen

DIY - 00:33 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sandwichkoekjes met jam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich­koek­jes met jam

1
  • 350 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ el 5 spices
  • ½ tl zout

Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom.

2
  • 250 g boter
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanillearoma

Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor.

3

Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

5

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm).

6

Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit.

7

Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen op met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.

8

Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats.

9

De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.

10
  • 100 g frambozenjam

Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop.

11
  • 1 el poedersuiker

Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker. Lekker!

bereidingstip:

Als je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.