Glit­ter­hart­jes

Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten.

  • gebak
  • 8 stuks
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten. 8 stuks
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • uitsteekvormpjes hart in blik (5 stuks)
  • appelboor
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, boter, het amandelmeel, ei en zout in een kom en kneed kort tot een samenhangend en soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de een na kleinste steker 16 harten uit het deeg. Steek met de appelboor een gat uit het midden van de helft van de koekjes.
  3. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwarm ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron en doe in een diep bord.
  4. Bestrijk de koekjes zonder gat met de frambozenjam. Strooi de feestglitters op een plat bord. Doop de koekjes met gat achtereenvolgens in het glazuur en in de feestglitters en leg ze op de koekjes met de jam. Serveer direct.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 2 g
Tags

Glitterhartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glit­ter­hart­jes

1
1
  • 200 g bloem
  • 150 g boter
  • 50 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout

Doe de bloem, boter, het amandelmeel, ei en zout in een kom en kneed kort tot een samenhangend en soepel deeg.

2
2

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4

Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de een na kleinste steker 16 harten uit het deeg.

5
5

Steek met de appelboor een gat uit het midden van de helft van de koekjes.

6
6

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 75 g roze glazuur

Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwarm ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron en doe in een diep bord.

8
8
  • 100 g frambozenjam
  • 50 g feestglitters

Bestrijk de koekjes zonder gat met de frambozenjam. Strooi de feestglitters op een plat bord.

9
9

Doop de koekjes met gat achtereenvolgens in het glazuur en in de feestglitters en leg ze op de koekjes met de jam. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.