Vis­sen­taart

Deze mooie taart heeft het allemaal: slagroom, marsepein en zeebanket.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze mooie taart heeft het allemaal: slagroom, marsepein en zeebanket. 16 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante springvorm (24 x24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, eieren en melk. Gebruik een garde, om stuiven te voorkomen, en daarna een mixer. Schenk het beslag in de springvorm en bak in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. in de vorm afkoelen.
  2. Verwijder de vorm en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel er de blauwe kleurstof door. Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de helft van de slagroom en leg de bovenste helft erop. Bestrijk de taart helemaal met de rest van de slagroom.
  3. Snijd het zeebanket in de lengte doormidden en druk met de snijkant tegen de zijkant van de taart. Bestuif het werkblad met de poedersuiker en rol de marsepein uit. Snijd er met een mesje zeedieren uit en decoreer bijv. met andere kleuren marsepein. Decoreer de taart met zure matten als zeewier, de marsepeinen zeedieren en de parels als luchtbelletjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Vissentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­sen­taart

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

3
  • 450 g cakemix
  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • 50 ml volle melk

Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, eieren en melk. Gebruik een garde, om stuiven te voorkomen, en daarna een mixer.

4

Schenk het beslag in de springvorm en bak in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. in de vorm afkoelen.

5

Verwijder de vorm en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.

6
  • 500 ml slagroom
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kleurstofstift blauw

Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel er de blauwe kleurstof door.

7

Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de helft van de slagroom en leg de bovenste helft erop.

8

Bestrijk de taart helemaal met de rest van de slagroom.

9
  • 250 g chocolade zeebanket

Snijd het zeebanket in de lengte doormidden en druk met de snijkant tegen de zijkant van de taart.

10
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven
  • 300 g marsepein

Bestuif het werkblad met de poedersuiker en rol de marsepein uit. Snijd er met een mesje zeedieren uit en decoreer bijv. met andere kleuren marsepein.

Tip: Knip eventueel eerst een sjabloon van zeedieren, leg deze op de marsepein en snijd er met een mesje omheen.

11
  • 115 g zure matten
  • 42 g zachte parels

Decoreer de taart met zure matten als zeewier, de marsepeinen zeedieren en de parels als luchtbelletjes. Lekker!

Tip: Snijd de zure matten in lange, dunne repen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.