Steamed buns met Ko­re­aan­se kip

Deze gestoomde minibroodjes met heerlijke kip kun je ook prima serveren als hoofdgerecht. Lekker met een kom soep.

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Deze gestoomde minibroodjes met heerlijke kip kun je ook prima serveren als hoofdgerecht. Lekker met een kom soep. 12 stuks
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)
  • deegroller
  • stoommandje
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom. Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander. Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.
  4. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  5. Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad. Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 1 g
Tags

Steamed buns met Koreaanse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steamed buns met Ko­re­aan­se kip

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 3 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 2 el rijstolie

Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom.

3
  • 300 g kipdijfilet

Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.

4
  • 2 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen.

5
  • 2 bosuitjes
  • 15 g koriander

Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander.

6

Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

7
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk

Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

8

Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes.

9

Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm.

10
  • 2 el sesamolie

Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.

11

Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven.

12

Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.

13

Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

14

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

15

Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad.

16

Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.