Steamed buns met 5 spi­ce-eend

Dé tip voor een Aziatisch hapje. Je serveert er zelfs zoet-pittige pindasaus bij.

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Dé tip voor een Aziatisch hapje. Je serveert er zelfs zoet-pittige pindasaus bij. 12 stuks
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd ondertussen de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi de vetlaag met de 5 spices, peper en eventueel zout.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilet op de vetkant 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en leg met de vetlaag naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de vetlaag met de honing.
  3. Laat in het midden van de oven nog ca. 20 min. garen. Neem daarna uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
  4. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in gelijke balletjes.
  5. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met 1 el sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.
  6. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.
  7. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  8. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne reepjes.
  9. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm lang.
  10. Meng de pindakaas, hoisinsaus, de rest van de sesamolie en het limoensap tot een saus. Snijd de eendenborst overdwars in plakjes.
  11. Zet de eend, bosui, komkommer, hoisin-pindasaus en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

combinatietip:

Lekker met koriander en gehakte pinda’s.

video

Een­den­borst be­rei­den

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags

Steamed buns met 5 spice-eend

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steamed buns met 5 spi­ce-eend

1
1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
2
  • 1 eendenborstfilet
  • 2 tl 5 spices

Snijd ondertussen de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi de vetlaag met de 5 spices, peper en eventueel zout.

Eendenborst bereiden

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilet op de vetkant 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 el honing

Neem uit de pan en leg met de vetlaag naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de vetlaag met de honing.

5
5

Laat in het midden van de oven nog ca. 20 min. garen.

6
6

Neem daarna uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min. rusten.

7
7
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk

Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

8
8

Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in gelijke balletjes.

9
9

Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm.

10
10
  • 1 el sesamolie

Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.

11
11

Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven.

12
12

Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.

13
13

Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

14
14

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

15
15
  • 2 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosui in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne reepjes.

16
16
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm lang.

17
17
  • 4 el pindakaas
  • 6 el hoisinsaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el limoensap

Meng de pindakaas, hoisinsaus, sesamolie en het limoensap tot een saus. Snijd de eendenborst overdwars in plakjes.

18
18

Zet de eend, bosui, komkommer, hoisin-pindasaus en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

combinatietip:

Lekker met koriander en gehakte pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.