Oos­ters ge­hakt met ge­wok­te kom­kom­mer en Chi­ne­se groen­ten

De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de rijst (zonder te wassen) toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het ongeschilde vruchtvlees in plakjes. Snijd de salade-ui in ringen.
  3. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 min. rul. Giet het vet af en voeg de gember, salade-ui en 2/3 van de teriyakisaus toe. Bak nog 3 min. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Chinese roerbakmix en knoflook 5 min. Voeg de laatste minuut de komkommer en de rest van de teriyakisaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep 1/4 van de rijst in een kommetje, druk met de achterkant van een lepel aan en zet omgekeerd op een bord (timbaaltje). Maak zo nog een timbaaltje. Serveer elk timbaaltje met de groenten en het gehakt ernaast.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Shiraz.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Oosters gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ters ge­hakt met ge­wok­te kom­kom­mer en Chi­ne­se groen­ten

1
1
  • 300 g wilde en witte rijst

Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de rijst (zonder te wassen) toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 1 komkommer

Was de komkommer. Halveer één helft in de lengte (de andere helft wordt in dit recept niet gebruikt) en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

4
4
  • 1 bosje salade-ui

Snijd het ongeschilde vruchtvlees in plakjes. Snijd de salade-ui in ringen.

5
5
  • 1 el (arachide)olie
  • 300 g mager rundergehakt
  • 80 g teriyaki stir-fry sauce

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 min. rul. Giet het vet af en voeg de gember, salade-ui en teriyakisaus toe.

6
6

Bak nog 3 min. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en houd warm onder een deksel.

7
7
  • 3 el (arachide)olie
  • 600 g Chinese roerbakmix

Verhit de olie in een wok en roerbak de Chinese roerbakmix en knoflook 5 min.

8
8
  • 40 g teriyaki stir-fry sauce

Voeg de laatste minuut de komkommer en teriyakisaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Schep de helft van de rijst in een kommetje, druk met de achterkant van een lepel aan en zet omgekeerd op een bord (timbaaltje).

10
10

Maak zo nog een timbaaltje. Serveer elk timbaaltje met de groenten en het gehakt ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.