Te­riy­a­ki-wok­scho­tel

Heb je haast? Dan is Aziatisch vaak de uitkomst. Dit gerecht is zó geroerbakt, en smaakt verrukkelijk.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Heb je haast? Dan is Aziatisch vaak de uitkomst. Dit gerecht is zó geroerbakt, en smaakt verrukkelijk. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de hamlappen in reepjes. Schep de reepjes om met de woksaus en marineer ze 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de reepjes uitlekken, vang de marinade op.
  2. Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het vlees bruin. Halveer de champignons. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Schep de roerbakmix, de champignons en het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 6 min.
  3. Schep de marinade erdoor en warm het gerecht op hoog vuur nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het groen van de bosui erover. Serveer de witte rijst erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Teriyaki-wokschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki-wok­scho­tel

1
1
  • 400 g hamlappen
  • 100 ml woksaus teriyaki-honing
  • 300 g witte rijst

Snijd de hamlappen in reepjes. Schep de reepjes om met de woksaus en marineer ze 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de reepjes uitlekken, vang de marinade op.

2
2
  • 2 el olie
  • 125 g champignons
  • 3 stuks bosuitjes
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het vlees bruin. Halveer de champignons. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Schep de roerbakmix, de champignons en het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 6 min.

3
3

Schep de marinade erdoor en warm het gerecht op hoog vuur nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het groen van de bosui erover. Serveer de witte rijst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.