Kip te­riy­a­ki

Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk. 4 personen
3 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg iets meer dan de helft van de woksaus toe. Laat 15 min. marineren. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.
  2. Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min. Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.210 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kip teriyaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip te­riy­a­ki

1
1
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilets in blokjes.

2
2
  • 90 ml woksaus teriyaki-honing

Doe de kip in een schaal en voeg woksaus toe. Laat 15 min. marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3
  • 300 g witte rijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.

5
5

Rijg de kip aan de satéprikkers.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 85 ml woksaus teriyaki-honing

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.

7
7
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

8
8
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

9
9

Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.