Ge­gril­de kip­pen­dij met to­maat-kap­per­tjes­dres­sing

De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De klassieker gegrilde kip krijgt een frisse tomaat-met-kappertjestwist. 4 personen
4 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • grove rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakken van 1½ cm. Doe de aardappelen in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee totdat deze beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Bestrijk ondertussen de kip met 1 el olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de kappertjes uitlekken. Was de tomaten, rasp er 2 grof boven een kom, vang het sap op (de velletjes gooi je weg). Snijd de bieslook fijn. Meng het tomatensap met de kappertjes, bieslook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de tomaten in parten. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over diepe borden, besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Mencía

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gegrilde kippendij met tomaat-kappertjesdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­pen­dij met to­maat-kap­per­tjes­dres­sing

1
1
  • 1 kg Carisma aardappelen

Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakken van 1½ cm. Doe de aardappelen in een pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 6 dunne preien

Verwijder ondertussen het donkergroene deel en de onderkant van de preien. Was de preien en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.

3
3

Kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee totdat deze beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 kipdijfilets

Bestrijk ondertussen de kip met 1 el olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar.

5
5

Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g kappertjes
  • 5 trostomaten
  • 25 g bieslook

Laat de kappertjes uitlekken. Was de tomaten, rasp er 2 grof boven een kom, vang het sap op (de velletjes gooi je weg). Snijd de bieslook fijn.

7
7
  • 4 el (olijf)olie

Meng het tomatensap met de kappertjes, bieslook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Snijd de rest van de tomaten in parten. Verdeel de aardappel, prei en tomaat over diepe borden, besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.