Prei met to­ma­tendres­sing, ge­gril­de kip en aard­ap­pel

De bijzondere tomatendressing geeft dit aardappelen-groente-vleesgerecht frisse touch.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De bijzondere tomatendressing geeft dit aardappelen-groente-vleesgerecht frisse touch. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in plakken van 2 cm. Kook in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de onderkant en het donkergroene deel van de prei en snijd in schuine stukken van 4 cm. Was de stukken prei en kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipdijfilets met ⅕ van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in de grillpan in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Rasp met de grove rasp ⅖ van de tomaten boven een kom en vang het sap op. Gooi de velletjes weg. Meng het tomatenrasp en- sap met de bieslook, kappertjes en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de rest van de tomaten in parten en verdeel met de aardappelen en prei over een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Prei met tomatendressing, gegrilde kip en aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei met to­ma­tendres­sing, ge­gril­de kip en aard­ap­pel

1
1
  • 1 kg Carisma vastkokende aardappelen

Snijd de ongeschilde aardappelen in plakken van 2 cm. Kook in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 3 preien

Verwijder ondertussen de onderkant en het donkergroene deel van de prei en snijd in schuine stukken van 4 cm.

3
3

Was de stukken prei en kook de laatste 8 min. van de kooktijd met de aardappelen mee.

4
4

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

5
5
  • 320 g kipdijfilet
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk de kipdijfilets met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in de grillpan in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 2 trostomaten

Rasp met de grove rasp de tomaten boven een kom en vang het sap op. Gooi de velletjes weg.

7
7
  • 12½ g bieslook
  • 2 el kappertjes
  • 4 el milde olijfolie

Meng het tomatenrasp en -sap met de bieslook, kappertjes en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 3 trostomaten

Snijd de rest van de tomaten in parten en verdeel met de aardappelen en prei over een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de kip erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.