Stoe­re groen­te­soep met aard­ap­pel en worst

Het lijkt bijna wel een stamppot, deze goedgevulde soep.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het lijkt bijna wel een stamppot, deze goedgevulde soep. 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spatel
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm 1 el olie in een grote pan. Snijd het spek in grove reepjes en bak op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg met de ui toe aan het spek. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stukjes van dezelfde grootte. Voeg de groenten toe aan het spek-uienmengsel en bak 10 min. mee.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm. Voeg de aardappelen met de tijm toe aan de soep. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.
  3. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Verwijder met een mes het vel van de worstjes, voeg ze toe aan de pan, ‘snijd’ ze met een spatel in grove stukken en bak op hoog vuur in 4 min. bruin. Haal met een schuimspaan uit de pan en voeg ze met de babyboerenkool toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken. Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.

kookstaptip:

Je kan de soep 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.095 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Stoere groentesoep met aardappel en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoe­re groen­te­soep met aard­ap­pel en worst

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 100 g ontbijtspek

Verwarm de olie in een grote pan. Snijd het spek in grove reepjes en bak op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg met de ui toe aan het spek.

3
3
  • 300 g preien
  • 300 g bospeen
  • 2 stengels bleekselderij

Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stukjes van dezelfde grootte.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4

Voeg de groenten toe aan het spek-uienmengsel en bak 10 min. mee.

5
5
  • 1½ liter kippenbouillon van tablet

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

6
6
  • 500 g Carisma vastkokende aardappelen

Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm.

7
7
  • 8 takjes tijm

Voeg de aardappelen met de tijm toe aan de soep. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.

8
8
  • 1 el olijfolie

Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan.

9
9
  • 400 g venkel-tijmworsten

Verwijder met een mes het vel van de worstjes, voeg ze toe aan de pan, ‘snijd’ ze met een spatel in grove stukken en bak op hoog vuur in 4 min. bruin.

10
10
  • 80 g babyboerenkool

Haal met een schuimspaan uit de pan en voeg ze met de babyboerenkool toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken.

11
11

Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.

kookstaptip:

Je kan de soep 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.