Run­der­vink met snij­bo­nen en oven­aard­ap­pe­len

De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rundervinken op laag vuur in 30 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Was ondertussen de ongeschilde aardappelen en halveer ze in de lengte. Meng met de kurkuma, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar.
  3. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.
  4. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee. Voeg de snijbonen en 150 ml water toe en roer door. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rundervinken en aardappelen over 4 borden, schep de snijbonen erbij en serveer met de yoghurtdip.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Fat bastard Merlot.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 39 2016

Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­vink met snij­bo­nen en oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 rundervinken

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rundervinken op laag vuur in 30 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 tl kurkuma
  • 2 el (olijf)olie

Was ondertussen de ongeschilde aardappelen en halveer ze in de lengte. Meng met de kurkuma, de olie, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar.

5
5
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 800 g ongesneden snijbonen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.

7
7
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml kraanwater

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee. Voeg de snijbonen en het water toe en roer door.

9
9

Stoof met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 12½ g bieslook
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel de rundervinken en aardappelen over 4 borden, schep de snijbonen erbij en serveer met de yoghurtdip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.