Ge­bra­den worst met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree en wit­lofsala­de

De frisse salade is een mooie tegenhanger van de stevige worst met puree.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De frisse salade is een mooie tegenhanger van de stevige worst met puree. 4 personen
4 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stuk­ken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 20 min. gaar. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze de laatste 10 min. toe aan de kruimige aardappelen. Giet alle aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de puree­ stamper tot een grove puree. Voeg zoveel kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de breedte in dunne reepjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt met de mayonaise en azijn los en breng op smaak met peper en zout. Schep de witlof om met de yoghurtdressing en verdeel de druiven erover.
  4. Serveer de worst met de puree en de witlofsalade.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Eugene Loron Beaujolais Villages. Drink 'm lichtgekoeld.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gebraden worst met zoete-aardappelpuree en witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den worst met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree en wit­lofsala­de

1
1
  • 600 g kruimige aardappelen

Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stuk­ken.

2
2

Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 600 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze de laatste 10 min. toe aan de kruimige aardappelen.

4
4

Giet alle aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

5
5

Pureer met de puree­ stamper tot een grove puree. Voeg zoveel kookvocht toe tot het smeuïg is.

6
6
  • 25 g bieslook

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree.

7
7
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g braadworsten vadouvan

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 1 zak witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de breedte in dunne reepjes.

9
9
  • 250 g pitloze rode druiven
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el azijn

Halveer de druiven. Roer de yoghurt met de mayonaise en azijn los en breng op smaak met peper en zout.

10
10

Schep de witlof om met de yoghurtdressing en verdeel de druiven erover. Serveer de worst met de puree en de witlofsalade.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Eugene Loron Beaujolais Villages. Drink 'm lichtgekoeld.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.