Kar­bo­na­de van de grill met fris­se kool­sa­la­de

Bijzondere smaken! Gegrilde karbonade en gekaramelliseerde citroen.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Bijzondere smaken! Gegrilde karbonade en gekaramelliseerde citroen. 4 personen
4 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in de lengte in parten en kook 10 min. in water met zout. Giet af. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aardappel, peper en zout 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk het vlees met 1 el olie en gril in 7 min. gaar. Keer regelmatig. Gril de citroen op de snijkant de laatste 3 min. mee. Boen ondertussen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mes het witte vlies van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes en snijd de plakjes in kwarten.
  3. Meng het sinaasappelrasp en -vruchtvlees met de rodekool, spitskool, 2/3 van de zonnebloempitten en dressing in een schaal. Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten. Snijd de peterselie fijn, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken aardappelen met de salade en karbonades. Verdeel het citroen-peterseliemengsel over het vlees en garneer met de gegrilde citroen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's Bin 95 Sauvignon Blanc

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Karbonade van de grill met frisse koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de van de grill met fris­se kool­sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in de lengte in parten en kook 10 min. in water met zout. Giet af.

2
2
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel, peper en zout 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

3
3
  • 50 g zonnebloempitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 citroen

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 4 scharrelschouderkarbonades
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk het vlees met de olie en gril in 7 min. gaar. Keer regelmatig. Gril de citroen op de snijkant de laatste 3 min. mee.

7
7
  • 2 sinaasappels

Boen ondertussen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mes het witte vlies van de vrucht.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

8
8

Snijd het vruchtvlees in halve plakjes en snijd de plakjes in kwarten.

9
9
  • 300 g rodekool
  • 300 g gesneden spitskool
  • 75 ml yoghurtdressing met kruiden

Meng het sinaasappelrasp en -vruchtvlees met de rodekool, spitskool, 2/3 van de zonnebloempitten en dressing in een schaal.

10
10

Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten.

11
11
  • 15 g peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 3 el (olijf)olie

Snijd de peterselie fijn, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en de olie.

12
12

Breng op smaak met peper en zout.

13
13

Serveer de gebakken aardappelen met de salade en karbonades. Verdeel het citroen-peterseliemengsel over het vlees en garneer met de gegrilde citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.