Ome­let met zalm en groen­te

Lunch op de gezondere toer.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Lunch op de gezondere toer. 2 personen
4 18

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop de eieren los. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg het ei toe en roer door. Strooi de tomaat, bosui en zalm erover. Bestrooi met peper.
  2. Bak de omelet met de deksel op de pan in 5 min. gaar. Halveer en serveer de omelet. Bestrooi eventueel met extra peper.

serveertip:

Bestrooi de omelet met fijngesneden dille.

serveertip:

Lekker op een (geroosterd) sneetje volkorenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer

Omelet met zalm en groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met zalm en groen­te

1
1
  • 1 trostomaat
  • 2 eieren

Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop de eieren los.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosuitje
  • 30 g gerookte zalmsnippers

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg het ei toe en roer door. Strooi de tomaat, bosui en zalm erover. Bestrooi met peper.

3
3

Bak de omelet met de deksel op de pan in 5 min. gaar. Halveer en serveer de omelet.

4
4

Bestrooi eventueel met extra peper.

serveertip:

Bestrooi de omelet met fijngesneden dille.

serveertip:

Lekker op een (geroosterd) sneetje volkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.