Spa­ghet­ti met fris­se zalm-room­saus

Budgetkoken voor de doordeweekse dish.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Budgetkoken voor de doordeweekse dish. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bereid in een steelpan de Hollandaisesaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer de zalmsnippers erdoor en breng de saus op smaak met de helft van de citroensap, peper en zout. Laat nog 2 min. zachtjes koken.
  2. Haal de slabladeren los en verwijder de grove nerven. Scheur de sla in grove stukken, was en dep droog. Klop in een schaal een dressing van de olie met de rest van de citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing. Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de saus erover. Snijd de bosui in dunne ringen en strooi deze over de spaghetti. Serveer de sla erbij.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 101 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met frisse zalm-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met fris­se zalm-room­saus

1
1
  • 500 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 80 g Hollandaisesaus

Bereid in een steelpan de Hollandaisesaus volgens aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 3 el citroensap

Roer de zalmsnippers erdoor en breng de saus op smaak met de citroensap, peper en zout. Laat nog 2 min. zachtjes koken.

4
4
  • 1 kropsla

Haal de slabladeren los en verwijder de grove nerven. Scheur de sla in grove stukken, was en dep droog.

5
5
  • 4 el olie
  • 3 el citroensap

Klop in een schaal een dressing van de olie met de citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

6
6
  • 3 bosuien

Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de saus erover. Snijd de bosui in dunne ringen en strooi deze over de spaghetti. Serveer de sla erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.