Kib­be­ling met kriel­tjes & may­o­nai­se

Zo willen kinderen best vis eten! In een knapperig korstje en met lekkere mayonaise erbij.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo willen kinderen best vis eten! In een knapperig korstje en met lekkere mayonaise erbij. 4 personen
2 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier of ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Leg de kibbeling op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal en bak in ca. 13 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Kook ondertussen de krieltjes in 12 min. beetgaar. Giet al en laat goed uitlekken.
  3. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in plakken van ½ cm. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
  4. Meng ondertussen de rest van de olie, 1 el mayonaise en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing met de bieslook door de aardappeltjes. Verdeel de kibbeling, groenten en aardappeltjes over 4 borden en serveer de rest van de mayonaise erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016

Kibbeling met krieltjes & mayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kib­be­ling met kriel­tjes & may­o­nai­se

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ℃.

2
2
  • 300 g kibbeling

Leg de kibbeling op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal en bak in ca. 13 min. in het midden van de oven gaar.

3
3
  • 1 kg krieltjes

Kook ondertussen de krieltjes in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 2 courgettes

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in plakken van ½ cm.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei

Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 1 el mayonnaise fine
  • 1 el wittewijnazijn

Meng ondertussen de olie, mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 25 g bieslook

Schep de dressing met de bieslook door de aardappeltjes.

8
8
  • 4 el mayonnaise fine

Verdeel de kibbeling, groenten en aardappeltjes over 4 borden en serveer de mayonaise erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.