Prei­stamp­pot met kib­be­ling

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.
  2. Verwarm de kookroom in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom toe en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de preistamppot over 4 borden. Serveer met de kibbeling en de mayo.

Tip:

De rest van de kookroom kunt u goed gebruiken door (pasta)sauzen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.