Wok­scho­tel met punt­pa­pri­ka en kib­be­ling

Puntpaprika op de oosterse toer, samen met sperziebonen en kibbeling.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Puntpaprika op de oosterse toer, samen met sperziebonen en kibbeling. 4 personen
3 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. 2 el water bij.Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.
  3. Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en 8 el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met dungesneden bosui.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Wokschotel met puntpaprika en kibbeling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­scho­tel met punt­pa­pri­ka en kib­be­ling

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 2 cm verse gember

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.

2
2
  • 3 zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el wokolie
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 2 el kraanwater

Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. het water bij.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 300 g gebakken kibbeling

Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.

5
5
  • 8 el gembersiroop
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 8 el kraanwater

Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en het water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok.

6
6

Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met dungesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.