Len­te­huts­pot met kib­be­ling

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten met worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel de steeltjes van de veldsla.
  2. Fruit de ui in een koekenpan in de rest van de olie goudbruin. Schenk er 100 ml water bij en breng dit aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Schep de ui met vocht erdoor. Giet de tuinerwten met worteltjes af en schep ze samen met de veldsla door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de lentehutspot met de gebakken kibbeling.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.