Zoe­te spek­lap­jes met pit­ti­ge groen­ten

Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel het vlees aan beide kanten met de agavesiroop en bak nog 2 min. mee. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. laat het bakvet zitten.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook met wat zout. Kook hierin de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd de tomaten in stukken.
  4. Bak de sperziebonen, tomaten, gember en sambal manis in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de mie af, vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de mie en het kookvocht dopr de groenten. Verdeel de mie over 4 borden, leg de speklapjes erop en garneer met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander en partjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Zoete speklapjes met pittige groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te spek­lap­jes met pit­ti­ge groen­ten

1
1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 310 g speklapjes

Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 10 min. op middelhoog vuur krokant. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 el agavesiroop

Besprenkel het vlees aan beide kanten met de agavesiroop en bak nog 2 min. mee. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. Laat het bakvet zitten.

4
4
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 3 trostomaten

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd de tomaten in stukken.

5
5
  • 4 cm verse gember
  • 1½ el sambal manis

Bak de sperziebonen, tomaten, gember en sambal manis in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Giet de mie af, vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de mie en het kookvocht door de groenten.

7
7
  • 4 el gebakken uitjes

Verdeel de mie over de borden, leg de speklapjes erop en garneer met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander en partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.