Wor­tel-ro­de­kool­sla met si­naas­ap­pel

Een compleet kleurenfeestje op je bord!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een compleet kleurenfeestje op je bord! 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.

bereidingstip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2, maar schep de gemalen pistachenoten pas vlak voor het serveren door de salade. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Laat de chilipeper dan achterwege of serveer apart voor de liefhebbers.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Wortel-rodekoolsla met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-ro­de­kool­sla met si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • 50 g pistachenoten

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 300 g gesneden rodekool
  • 150 g peen julienne
  • ½ tl chilipeper
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.

3
3
  • 1 sinaasappel

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed.

4
4
  • 60 g granaatappelpitjes

Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.

bereidingstip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2, maar schep de gemalen pistachenoten pas vlak voor het serveren door de salade. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Laat de chilipeper dan achterwege of serveer apart voor de liefhebbers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.