Oven­scho­tel met sa­la­mi

Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk! 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de salami en snijd in halve plakken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
  2. Meng de aubergine, puntpaprika, aardappel, knoflook, salami, olie, rozemarijn en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaat en peterselie erdoor.

combinatietip:

Lekker met in ringen gesneden rode ui erdoor.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015, Receptkaarten Allerhande 1 2016

Ovenschotel met salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met sa­la­mi

1
1
  • 225 g mild gekruide salami

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de salami en snijd in halve plakken.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kg krieltjes

Snijd de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el gedroogde rozemarijn

Meng de aubergine, puntpaprika, aardappel, knoflook, salami, olie, rozemarijn en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 250 g romaatjes
  • 30 peterselie

Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaat en peterselie erdoor.

combinatietip:

Lekker met in ringen gesneden rode ui erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.