Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

We gebruiken geen stokjes om de spiesen aan te rijgen, maar takjes rozemarijn. Origineel én lekker!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht We gebruiken geen stokjes om de spiesen aan te rijgen, maar takjes rozemarijn. Origineel én lekker! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 barbecuespiesen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aubergine in blokjes en maak de champignons schoon. Kook de aubergine 2 min. in ruim kokend water. Laat afkoelen en dep droog met keukenpapier. Doorboor de groenten één voor één met een barbecuespies. Rijg de blokjes aubergine, de tomaatjes en de champignons om en om aan de takjes rozemarijn. Bestrijk de spiesjes dun met olie en breng ze op smaak met peper en zout. Gril de groentespiesen in 5-8 min. bruin en gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Groentespiesen vegetarisch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­spie­sen ve­ge­ta­risch

1
1
  • 1 aubergine
  • 250 g champignons

Snijd de aubergine in blokjes en maak de champignons schoon. Kook de aubergine 2 min. in ruim kokend water. Laat afkoelen en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 250 g romaatjes
  • 30 g rozemarijn

Doorboor de groenten één voor één met een barbecuespies. Rijg de blokjes aubergine, de tomaatjes en de champignons om en om aan de takjes rozemarijn.

3
3
  • 2 el olie

Bestrijk de spiesjes dun met olie en breng ze op smaak met peper en zout. Gril de groentespiesen in 5-8 min. bruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.